torsdag 13. desember 2012

Fem kategorier del 2

NB! Grunnet problem med blogger havnet bildene i feil rekkefølge. Bør derfor leses fra bunnen og opp. Dette er veldig beklagelig. 


Portrett: Dette er et veldig kult bilde. Det var egentlig ikke meningen å ta det med, men jeg syns det passet veldig bra. Her har jeg brukt en ekstrem lang lukkertid; hele 8 sekund! Jeg har da fått tid til å trykke på kameraet, forte meg bort til benken og fjerne meg etter 4 sekunder. Effekten av dette er kjempekul, og dette er absolutt et av mine favorittbilder fra denne serien.  Canon EOS 450D. 
Portrett: Jeg var ute og gikk en tur med kamera og stativ for å fotografere snø, da jeg fikk øye på denne snødekte benken. Snøen på søppeldunkene i bakgrunnen viser tydelig hvor mye snø det var. Jeg har beskjært bildet litt for å få frem enda bedre det gyldne snitt.  Canon EOS 450D ISO 400.  
Striper, mønster og arkitektur: Ideen var arkitektur, og det kommer veldig godt frem i bildet. Fin komposisjon med flere spennende elementer: stolper, trapper, gjerde, fotspor. Det var ganske mørkt, så jeg måtte ha ISO på 800. Lukkertid 1/8.  Canon EOS 450D. 
Striper, mønster og arkitektur: Fin komposisjon med flere elementer. Mutteren er plassert nede i det høyre hjørnet, perfekt i det gyldne snitt. Store kontraster mellom mørkt og lyst, noe jeg har forsterket i photoshop.  Canon EOS 450D ISO 250. Lukkertid 1/64. 
Striper, mønster og arkitektur: God ide og fin komposisjon. Bildet er satt sammen av mange forskjellige linjer som peker forskjellige retninger og skaper bevegelse og ubalanse. Samtidig skaper de loddrette linjene litt balanse. Canon EOS 450D, ISO 800.
Striper, mønster og arkitektur: Så over på et litt annet tema. Dette bildet inneholder både striper, mønster og arkitektur. De loddrette stripene danner et mønster, og selvet motivet er en dør; arkitektur. Canon EOS 450D ISO: 400 og lukkertid 3,22 sekund. Bildet ble tatt sent på kvelden og det var ganske mørkt, derfor stilte jeg inn lukkertiden og ISO slik at bildet ble lysere.
Collage: Her har jeg tatt bildet av katten og redigert inn en katt i fullt sprang i bakgrunnen. Katten i bakgrunnen er plassert i det gyldne snitt. Canon EOS 1100D og ISO 200. 
Dyr: Nå var jeg så godt i gang med dyr, så jeg tar det neste og. Ideen kom av seg selv ettersom katten hoppet opp på plattingen og satte seg til rette foran inngangsdøren. Nå skal det nevnes at jeg fikk litt hjelp med dette ettersom min lillesøster sto på andre siden av døren og banket på vinduet :) Atter en gang er katten plassert slik at hodet er i det gyldne snitt. Canon EOS 1100D. ISO: 640.
Dyr: Dette er et fint bilde å starte dette innlegget med. Her har jeg tatt for meg temaet dyr. Dette bildet tok jeg når jeg var ute for å fotografere snøværet, og katten plutselig kom løpende bort til meg. Komposisjonen er god; katten er plassert relativt bra i det gyldne snitt og diverse linjer skaper bevegelse i bildet. Lyset var egentlig ganske bra, men jeg har justert kontasten litt i photoshop. Jeg har brukt Canon EOS 1100D. ISO: 200 og lukkertid 1/83.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar